Diamantno vrtanje

V podjetju izvajamo mokro diamantno vrtanje z diamantnimi kronskimi svedri različnih debelin v vse osnovne materiale kot so beton, železobeton, opeke in razne kamenine. Ob današnjem načnu gradnje je vse bolj prisotno, ker ne prizadene že obstoječega zidu, tako statično kot vizualno.
Diamantno vrtanje se pogosto uporablja za odtočne cevi (odtoke) in kanalizacijo, cevi za ogrevanje, klimo, napo, prezračevanje, za električna stikala in vtičnice, za vrtanje horizontalnih odprtin v dimnike za sobne peči, za energetske in druge kable, za stebričke in znake v asfaltu,…

Diamantno vrtanje je postalo v zadnjih letih dostopno in zamenjuje delo s pnevmatskimi orodji. Prednost diamantnega vrtanja je v tem, da ne poškoduje predmetov, ki jih vrtamo. Pri takšnem načinu vrtanja ne pride do pojava razpok ali poškodb materialov pri izdelavi odprtine. Odprtina, izdelana z diamantnim vrtanjem je okrogla in gladka, zato ni potrebe po dodatni obdelavi. Tako prihranimo denar in pa tudi čas, saj ni dodatne obdelave, ki zahteva postopek, ki lahko traja več dni.